Produkty cieszące coraz szersze grono zadowolonych konsumentów, nowości smakowe – owocowe i warzywne … ta wizja stała się faktem.
Na przełomie sierpnia i września, skutkiem zawartych umów o współpracy połączyliśmy kunszt wytwarzania kwasu Manufaktury Kwasu z doświadczeniem i możliwościami firmy POLKA Warmia. Przenieśliśmy produkcję na piękną Warmię, gdzie w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym POLKA Warmia w Kobieli powstają już kontraktowo nasze kwasy chlebowe. Efektem zawartych porozumień jest nie tylko zwiększenie możliwości produkcyjnych i magazynowych, ale również ścisła kooperacja w zakresie rozwoju i promocji produktów. Paleta dotychczasowo dostępnych oraz zupełnie nowych kwasów Manufaktury Kwasu produkowanych w POLKA Warmia zostanie rozszerzona o całkowicie nowe smaki owocowe kwasów marki POLKA jakie będą dostępne w kanałach sprzedaży obu firm.
POLKA Warmia dociera do swoich odbiorców z najwyższej jakości produktami z naturalnych składników, w tym wyróżniającymi się w rankingach za wyjątkowość smaku i naturalny skład sosami vinaigrette, dlatego tak bardzo Manufakturze jest po drodze z POLKA Warmia, a że jest tu pięknie … to bonus !
Nowoczesny zakład to nie tylko synergia w zakresie zwiększania mocy produkcyjnych nowoczesnych linii produkcyjnych, ale również wielokrotnie większe możliwości magazynowania chłodniczego naszych napojów, gdzie w kontrolowanych warunkach wolno dojrzewające owocowe smaki zaskoczą Was w najbliższych miesiącach. Bądźcie czujni, bo zapowiada się smakowity kwartał dla degustatorów, którego nie możecie przegapić … najlepiej obserwując oba profile (manufakturakwasu i polkawarmia) w mediach społecznościowych. Już niedługo będziecie mogli również spróbować warzywnego smaku-niespodzianki dla osób, które nie słodzą i nie solą !
Wspierajcie polskich producentów, dla których naturalne produkty żywnościowe są pasją, bo wspieracie własną przyszłość w zdrowiu !
Manufaktura Kwasu i POLKA Warmia 🙂