Niezmiernie miło nam poinformować że laboratorium badawcze J.S. Hamilton Poland, po przebadaniu próbek naszego kwasu chlebowego zidentyfikowało w nim obecność bakterii probiotycznych. W badanej próbce wykryto trzy szczepy bakterii probiotycznych:
Lactobacillus pentosus/plantarum/ paraplantarum
Są to żywe szczepy bakterii których obecność jest wynikiem wytwarzania kwasu chlebowego przy użyciu naturalnej fermentacji.
Bakterie probiotyczne zidentyfikowane w naszym kwasie należą do bakterii mezofilnych fermentacji mlekowej. Czyli są odpowiedzialne za wytwarzanie kwasu mlekowego w naszym organizmie. Ich ilość w badanej próbce 100 ml. wyniosła 3,9×107 co oznacza że średnio w butelce o pojemności 0,33 litra jest ich ponad 12 miliardów.
Liczne artykuły na temat wpływu kwasu mlekowego na zdrowie znajdziecie jak zwykle w internecie.
Dla mnie osobiście jest to potwierdzenie długo obserwowanego efektu dobroczynnego wpływu naturalnie fermentowanego kwasu chlebowego na mój organizm.
Wspierajcie nas. Robimy zdrowy kwas. Dla Was.
Główny Kwasowar