Z pasji, od lat, wytwarzamy naturalny kwas chlebowy. Naszą niewielką produkcję którą cieszyli się głównie znajomi i rodzina postanowiliśmy udostępnić szerszemu gronu wielbicieli kwasu chlebowego. Z pełnym przekonaniem, że jest to napój zasługujący na degustację. Naturalny. Niskoenergetyczny. Niepasteryzowany. Zawierający bakterie kwasu mlekowego pozytywnie wpływające na nasz organizm. Robiony z sercem…
Produkować zdrowy, smaczny kwas chlebowy. W poszanowaniu natury i otaczających nas ludzi.
Udoskonalona receptura kwasu chlebowego podbija serca znajomych i rodziny.
Rok 2017
Powstaje formalnie Manufaktura Kwasu.
Rok 2019
Budujemy zakład produkcyjny. Manufaktura Kwasu przechodzi z marzeń do rzeczywistości.
Referencje
Pierwszy raz próbowałem kwasu chlebowego z Manufaktury. Wreszcie wiem jak powinien smakować kwas.
Krzysiek
Wielbiciel
Próbowałam dawać mojej Mamie wiele różnych napojów. Ma cukrzycę i ciężko coś znaleść smacznego do picia. Po tym kwasie cukier nie skacze jak szalony. Ale sprawdźcie sami.