Według „The Guardian”, przeciętnie zdrowy człowiek, stosując regularnie poniższe zasady, może osiągnąć stopień odporności przeciwko grypie lub koronawirusowi, który co prawda nie uchroni go przez zachorowaniem w przypadku przyjęcia dużej dawki patogenów ale pozwoli na szybki powrót do zdrowia.
Najważniejsze zasady
Do najważniejszych zasad wspomnianych w artykule należą:
Dbanie o florę jelitową poprzez spożywanie dużych ilości roślin i produktów naturalnie fermentowanych
Wykonywanie regularnych ćwiczeń fizycznych (przynajmniej 150 minut tygodniowo)
Ograniczenie konsumpcji alkoholu
Spanie co najmniej 8 godzin dziennie
Żywy kwas chlebowy
Flora jelitowa stanowi bardzo ważną barierę ochronną przeciwko różnym patogenom. Kwas chlebowy z naszej Manufaktury zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych, które wspomagają Wasz układ odpornościowy w walce z patogenami. Pomimo, że kwas chlebowy jest uznawany za napój sezonu letniego, jego spożycie w okresie zwiększonej ilości zachorowań może przynieść korzyści dla Twojego organizmu. Pamiętajmy tylko żeby pić kwas fermentowany na zakwasie a nie sztuczny napój przygotowany na syropie słodowym i drożdżach.
Pozdrawiam Naszych wielbicieli
Główny Kwasowar